Nyheter

Dillon James reiser seg fra hjemløshet til “Walking Man”

today28 oktober 2023 26

Bakgrunn
share close

Sangen inneholder selvbiografiske tekster om James’ fremvekst ‘fra en død mann som går til en gående mann’.

West Coast singer-songwriter Dillon James har gitt ut sin store debutlåt «Walking Man». Det er hans første siden Core Entertainment-artisten signerte til Buena Vista Records/UMG Nashville/19 Recordings.

James skrev introduksjonssangen med Paul Sikes og Paul Wrock, og den er produsert av Sikes og Paul DiGiovanni og Sikes. Sporet inneholder selvbiografiske tekster om artistens triumf over personlig motgang, “fra en død mann som går til en gående mann som lever.”

Bakersfield-innfødte plukket først opp en gitar i en alder av ti og hentet sin første inspirasjon fra klassisk rock. Han ble deretter tiltrukket av representantene for byens individuelle country-sound som Merle Haggard og Buck Owens, samt skikkelser fra lenger unna som Bob Dylan og Jeff Buckley. Dillon utviklet sin egen country-sound, og vant flere lokale singer-songwriter-konkurranser.

Han hadde en kort tid som skuespiller før han falt inn i en mørk periode med rusmisbruk og hjemløshet, men helbredet seg selv ved å forfølge sine musikalske mål, flytte til Nashville for å skrive og spille inn. I 2020 var han finalist i sesong 18 av American Idol, der han fremførte Dylans «Make You Feel My Love».

På den tiden proklamerte Dillon på sin nettside: «Jeg spiller gitar og skriver sanger om prøvelsene og prøvelsene i livet mitt. Hver og en av sangene mine er tro mot mitt hjerte, og jeg prøver så godt jeg kan å beskrive hva jeg har opplevd så langt på denne reisen som kalles livet.” Han har videre observert: “Menneskelig forbindelse er målet, musikk er bare fartøyet.”

UMG Nashvilles styreleder og administrerende direktør, Cindy Mabe, er entusiastisk over talentet sitt: “Dillon kommer til å etterlate et uutslettelig fingeravtrykk på countrymusikk. Hensikten og visjonen hans er å dele hans brennende tekster og den rå, grove lyden hans som er infundert med hans livs reise med verden, og bringe inn historien hans om tap, håp, tro og forløsning til countrymusikken. Jeg er så stolt over å legge Dillon til UMGN-familien vår.»

Skrevet av: admin

Rate it

0%